מתכונים לילדים חזרה לשגרה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

החופשה הסתיימה, הילדים חוזרים לשקוד על תלמודם, זה הזמן למתכונים קלים וטעימים, שיגוונו את השגרה.

מתכונים מפנקים באדיבות עלית:

כדורי גבינה וזיתים אפויים

מספר מנות: כ- 40
רמת מורכבות: קל
זמן הכנה: 40 דקות
חלבי
צמחוני

מצרכים:
2 ¼ כוסות קמח
200 גרם חמאה
1 גביע יוגורט דנונה
1 ביצה לתערובת
1 ביצה למשיחה על המאפים
חבילת גבינה בולגרית (250 גרם)
כוס קוביות גבינת קשקבל (140 גרם)
½ קופסת גבינת סקי 250 גרם
חבילת שימורים טבעות זיתים ירוקים
חצי כוס שומשום
1 שקית תירס מתוק טעם הטבע
1 גזר
1 פלפל אדום
חופן עגבניות שרי
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל. מפוררים את הגבינה הבולגרית בידיים. חותכים לקוביות את גבינת הקשקבל. קוצצים ידנית את הזיתים.
במעבד מזון מניחים קמח מנופה, חמאה, יוגורט, ביצה, גבינה בולגרית, גבינת קשקבל וגבינת סקי. מערבבים עד להיווצרות תערובת אחידה. מוסיפים את הזיתים ומערבבים ידנית.
מניחים למנוחה לפחות שעתיים במקרר, מומלץ אפילו ללילה.
מחממים תנור לכ-190 מעלות. יוצרים עיגולים בידיים. מניחים במרווחים על גבי תבנית אפייה, עליה מונח נייר אפייה.
טורפים ביצה עם ¼ כפית מלח. מושחים על כדור בביצה. ניתן לפזר שומשום.
אופים כ-20 דקות עד להזהבה. יש להיזהר מאפיית יתר.
חותכים את גרעיני התירס מתוך הקלחים, רצועות גזר ופלפל אדום ומוסיפים לקופסה יחד עם חופן עגבניות שרי.
קציצות תרד אפויות

מתכון קל מאוד, עם מעט מרכיבים להכנה מהירה

מספר מנות : כ-30, תלוי בגודל תבנית השקעים
רמת מורכבות: קל
זמן הכנה: 30 דקות
חלבי
צמחוני

מצרכים:

1 ק"ג תרד בייבי או תרד ניו זילנדי טעם הטבע
300 גרם גבינת קשקבל (2 כוסות לערך של קוביות גבינה)
2 ¼ כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה
3 ביצים
150 גרם (6 כפות גדושות) פלפל קלוי "אחלה"
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 מלפפון
1 גזר
אשכול ענבים

אופן ההכנה:
מאדים את התרד, מומלץ על גבי שושנת אידוי, למשך כ 3 דקות. מסננים וסוחטים.
מכניסים את כל החומרים, למעט גבינת הפרמזן, למעבד מזון ומערבבים היטב למשך כ-2 דקות עד שהתערובת נטחנת לחלוטין.
מניחים את התערובת במקרר לשעתיים לפחות, מומלץ למשך הלילה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
משמנים תבנית שקעים, מניחים תערובת במרכז כל שקע, עד כדי ¾ גובה ומפזרים מעט גבינת פרמז'ן. אופים כ-15 דקות, עד שהמאפים מוצקים.
מוספים לקופסה מקלות מלפפון וגזר וענבים.


בטטה ביס

מספר מנות: כ-40, תלוי בגודל תבנית השקעים
רמת מורכבות: קל
זמן הכנה: 40 דקות
שיוך דתי: חלבי
שיוך צריכה: צמחוני

מצרכים:

2 בטטות בינוניות
3 כפות גדושות גבינה בולגרית
½ קופסת גבינת סימפוניה בטעם טבעי
1 ביצה
5 כפות גדושות קמח
5 כפות שמנת חמוצה יטבתה
½ כפית מלח
1 מלפפון
רבע אבטיח
חותכן בצורת לבבות

אופן ההכנה:

קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות. מבשלים במים או מאדים על גבי שושונת אידוי עד לריכוכן, כ-15 דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים היטב.
משמנים תבנית שקעים (כדאי שהשקעים יהיו קטנים יחסית, כ-2 ס"מ קוטר על מנת שיהיו בגודל ביס).
ממלאים כל שקע, בתערובת, עד כדי ¾ מגובה כל שקע.
אופים כ-25 דקות, עד להזהבה.
מוסיפים לקופסה מקלות מלפפון ואבטיח בצורת לבבות שיוצרים בעזרת חותכן.

פריכיות שעון

מצרכים:

1 חבילה הפריכיות הטעימות של אנרג'י (3 דגנים)
1 קופסת גבינת סקי
1 פלפל אדום
1 גזר
זיתים
עיגולי מלון
עגבניות שרי

אופן ההכנה

מורחים גבינת סקי על פריכית. חותכים מפלפל אדום מלבנים קטנים שישמשו כספרות. חותכים מחוגים מגזר. מניחים על גבי הפריכית המרוחה בגבינה. סוגרים עם עוד פריכית ליצירת מעין סנדוויץ'. מוסיפים לקופסה זיתים ועיגולי מלון שקורצו מכף מתאימה.

תירס עם טחינה וירקות

הצעת הגשה שדורשת הכנה מינימלית.

מספר מנות: 1
רמת מורכבות: קל
זמן הכנה: 5 דקות
פרווה
צמחוני

מצרכים:

1 שקית קלחי תירס טעם הטבע
1 גביע סלט טחינה יום יום של אחלה – 125 גרום
1 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
1 פלפל אדום

אופן ההכנה:
חותכים את כל הפלפלים בצורת פרחים, מניחים בקופסת אוכל, מוסיפים קלח תירס ואת גביע הטחינה.
רמזור מלפפון
מספר מנות: 1
רמת מורכבות: קל
זמן הכנה: 5 דקות
שיוך דתי: חלבי
שיוך צריכה: צמחוני

מצרכים:

1 מלפפון
1 קופסת סקי 250 גרם
1 פלפל ירוק
1 עגבניית שרי צהובה 1 פלפל צהוב קטנטנן
1 גביע חומוס 100% אחלה ללא חומר משמר
1 חבילת פיתה קראנצ'

אופן ההכנה:
חוצים מלפפון לאורכו. מוציאים את הליבה בעזרת כפית פריזיאן.
ממלאים בגבינת סקי.
חותכים עיגול מעגבנית שרי, עיגול מעגבנית שרי צהובה או מפלפל צהוב ועיגול מפלפל ירוק (ניתן ליצור את העיגול בעזרת סכין או להעזר בצורתה העגולה של כפית הפריזיאן).
מניחים את צבעי הרמזור- אדום, צהוב וירוק, על גבי הגבינה. מניחים מעל את חלקון השני של המלפפון ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים לקופסה ומוסיפים חופן פיתה קראנצ' ואת גביע החומוס.

כתבות אחרונות

עקבו אחרינו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן